Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Arbeidsmarktregio Rijnmond ontvangt ESF-subsidie voor re-integratie

  De minister van SZW heeft ruim 12 miljoen euro aan ESF-subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds toegezegd aan arbeidsmarktregio Rijnmond voor de periode eind 2014 t/m 2016. De ESF-subsidie is door de Rijnmond gemeenten gebruikt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (dichter) naar werk te begeleiden door middel van re-integratiedienstverlening. De ESF-gerechtigde deelnemers waarvoor de subsidie is ingezet zijn o.a. jongeren, 50-plussers, nuo-ers, vreemdelingen, arbeidsbelemmerden en inwoners die al langer dan 6 maanden een uitkering ontvangen.

 • Inschrijfstop aanleunwoningen Windsingel

  Vanaf 6 oktober 2017 stopt de inschrijving op de wachtlijst voor de aanleunwoningen aan de Windsingel. Wij dragen de wachtlijst eind 2017 over aan Woonzorg Nederland en Woonnet-Rijnmond. Vanaf 6 oktober kunt u zich daarom niet meer inschrijven op de gemeentelijke wachtlijst.

 • Verspreiding van jodiumtabletten in de regio Rijnmond

  De Rijksoverheid wil dat Nederland zo goed mogelijk is voorbereid op een eventueel ongeval met een kernreactor (een stralingsincident). De kans op een kernongeval is zeer klein. Kernreactoren moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen. Omdat kernongevallen zich niet aan landsgrenzen houden, heeft Nederland de zones aangepast waarbinnen mensen over jodiumtabletten moeten beschikken. De overheid verspreidt vanaf 10 oktober 2017 jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. De verspreiding van tabletten duurt naar verwachting twee weken. Bij een kernongeval kan radioactief jodium vrijkomen. Jodiumtabletten voorkomen dat het lichaam radioactief jodium opneemt.

 • Bladkorven geplaatst

  De bladeren vallen weer van de bomen. De linde- en berkenbomen verliezen als één van de eerste boomsoorten hun blad. Om overlast van bladeren op straat te voorkomen, heeft de gemeente bladkorven geplaatst. Hierin kunt u bladeren doen, zowel uit uw eigen tuin als uit de openbare ruimte. Het is niet meer mogelijk om extra bladkorven aan te vragen.

 • Verruiming openingstijden Veiligheidspost

  In de Veiligheidspost Middeldijkerplein kan iedere Barendrechter terecht met vragen, opmerkingen of ideeën over veiligheid. Wekelijks zijn er spreekuren van het wijkteam, de brandweer, de wijkagent en de BOA’s van de gemeente. Inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar de Veiligheidspost te vinden. Om de dienstverlening uit te breiden, worden de openingstijden verruimd: met ingang van 1 oktober 2017 kunt u zowel op woensdag als op donderdag terecht bij de Veiligheidspost.

 • Centrumaanpak: Welkom in de huiskamer

  Vanaf vrijdag 29 september kan iedereen die meer wil weten over de ontwikkelingen in het centrum terecht in De Huiskamer. De Huiskamer is geopend op woensdag en vrijdag. Het ‘pop-up’ informatiecentrum bevindt zich aan het Onderlangs 11.

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken