Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Kids Only: stem op jouw favoriete ontwerp!

  Binnenkort gaan wij twee speelplekken opnieuw inrichten: bij Het Fruit en de Patrijs. Voor iedere speelplek mogen de kinderen kiezen uit twee ontwerpen.

 • Inleveractie kleine elektrische apparaten

  Lever afgedankte en/of kapotte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in en spaar mee voor Hospice De Reiziger. Als Barendrecht bij de 25 beste gemeenten eindigt, krijgt ons lokale goede doel een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Helpt u weer mee met punten scoren?

 • Onderzoek klanttevredenheid schulddienstverlening

  De gemeente wil graag weten of inwoners tevreden zijn over de schulddienstverlening en of de dienstverlening verbeterd kan worden. Daarom doet onderzoeksbureau KWIZ namens de gemeente een klanttevredenheidsonderzoek. Inwoners die in 2016, 2017 en/of 2018 schulddienstverlening van de gemeente of Plangroep hebben ontvangen, krijgen een brief met het verzoek een vragenlijst in te vullen.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  De gemeente is rond sportpark De Bongerd, sportpark Ziedewij en in park Buitenoord weer begonnen met het bestrijden van de eikenprocessierups. Met een vloeistof worden aaltjes in de boom gespoten om de jonge rupsen te doden. Dit kan alleen ’s nachts, omdat de aaltjes bij daglicht sterven. Deze methode is ongevaarlijk voor de mens en alle andere dieren.

 • Gezocht: een kinderburgemeester voor Barendrecht!

  Barendrecht krijgt een kinderburgemeester! Vanaf schooljaar 2018/2019 starten wij met deze bijzondere ‘baan’. Alle kinderen die in dat schooljaar in groep 8 van één van de Barendrechtse basisscholen zitten, kunnen solliciteren.

 • Nieuws over vorming coalitie

  Op 21 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. De stemmen zijn geteld en de uitslagen zijn bekend. Hier leest u het nieuws over de vorming van de nieuwe coalitie.

 • Knippen of sproeien tegen buxusmot

  Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot.

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken