Afspraak maken

Home > Afspraak maken

Afspraak maken

Voor steeds minder producten hoeft u persoonlijk langs te komen bij de gemeente. Die producten regelt u online, waar en wanneer u maar wilt, gemakkelijk en snel. Voor sommige zaken is het echter nodig dat u persoonlijk aan de balie komt. Maak dan online een afspraak maken via onderstaande knop.

Afspraak maken

Uitzondering: voor het afhalen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken

U kunt uw reisdocument of rijbewijs altijd zonder afspraak afhalen.

Wel moet u altijd zelf uw identiteitsbewijs of rijbewijs komen ophalen in het gemeentelijk Servicecentrum. Een ander mag dit niet namens u doen. Heeft u een paspoort of ID-kaart voor een kind aangevraagd? Dan moet uw kind meekomen om het op te halen. Vergeet niet uw afhaalbewijs mee te nemen.

Afspraak voor meerdere personen

Komt u met meerdere personen naar 1 afspraak? Bijvoorbeeld een paspoort voor het hele gezin? Geef dit dan bij ‘aantal’ aan, zodat we extra tijd voor u kunnen reserveren en de wachttijd voor anderen niet oploopt.

Aanmelden bij servicezuil in gemeentehuis

Vergeet u zich bij binnenkomst niet aan te melden bij de servicezuil in de hal. Doe dit ook als u een afspraak hebt!

Om u aan te melden, volgt u een paar eenvoudige stappen op het beeldscherm van de servicezuil. De medewerkers bij de balies weten op deze manier dat u er bent en waar u voor komt. De servicezuil print automatisch een bonnetje uit, met een volgnummer voor de balies. U wordt vervolgens zo snel mogelijk geholpen. Wij streven ernaar om u met een afspraak binnen 5 minuten te helpen. Lukt het niet een volgnummer te nemen bij de servicezuil? Vraag deze dan bij de medewerkers van de receptie.

Aanvragen paspoort of identiteitskaart voor kind

Kinderen tot 12 jaar hebben toestemming nodig van beide ouders of een voogd voor het aanvragen van een ID-kaart. Voor het aanvragen van een paspoort hebben kinderen tot 18 jaar toestemming nodig van beide ouders of een voogd. Toestemming voor de afgifte van het paspoort of ID-kaart van uw kind als u niet bij de aanvraag zelf aanwezig bent, regelt u door het formulier toestemming reisdocument minderjarige in te vullen en mee te nemen. U kunt het formulier downloaden via onderstaande knop.

Formulier toestemming reisdocument minderjarige

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken